Maten

På Hästhagen serverar vi frukost, fruktmellis, lunch och mellanmål till barnen. Lunchen och mellanmålet tillagas av köksföräldern och kan därför lätt anpassas efter antalet barn eller vilka aktiviteter som pågår under dagen.

Vi tycker det är viktigt att laga bra mat till våra barn. Maten är till största delen ekologisk och vi serverar tre sorters grönsaker till varje måltid. En eller två gånger i veckan serveras fisk. I övrigt är matsedeln vegetarisk.

Det finns sex olika veckomenyer i ett rullande schema som uppdateras med nya maträtter med jämna mellanrum. Som föräldrar kan vi alltid föreslå nya maträtter till matgruppen. För barnen ger det en extra dimension till måltiderna att det är en av föräldrarna som har lagat maten – de diskuterar och jämför samma maträtt mellan olika föräldrar och kommer med förslag på mellanmål. Som köksförälder får man direkt feedback på vad som uppskattas just den här dagen.