Föräldrar berättar

Genom åren har massor av föräldrar och barn passerat Hästhagen. För många har tiden på förskolan varit inledningen på en vänskap för livet – både för barn och föräldrar. Här är några citat från några föräldrar som har haft sina barn på Hästhagen.

Hästhagen innebär mycket jobb men ur det kommer en stark gemenskap. Det har varit den absolut bästa investeringen vi gjort för våra barn. På Hästhagen skiljer inte personalen på barnen utifrån sådant som ålder, kön eller funktion. Det finns ett självklart förhållningssätt i det som gör mig glad om och om igen.

Hästhagenkompisar är ett superfint begrepp. Det finns ett starkt vi på förskolan som barnen har med sig flera år efter att de slutat. På Hästhagen har vi filmkvällar, cirkusfester, stormöten, städdagar, badkalas och mycket häng ihop. Alla känner alla.

Dagarna i köket gör att man får vara den där flugan på väggen. Jag får en känsla för verksamheten och lära känna barnen. Åren på Hästhagen gör att mina barn har tillgång till hur många trygga vuxna som helst. (Jenny, har två barn som gått på Hästhagen)

På Hästhagen är det kreativt stökigt i ateljén och härligt lugnt i kuddhörnan. Det finns en stark känsla av solidaritet mellan både personal och föräldrar och Hästhagen har den godaste maten jag någonsin ätit på en förskola. Vill helst stanna till lunch varje dag. (Karl, har haft två barn på Hästhagen)

Lek, mat och pedagogik samsas på Hästhagen och tvinnas till ett starkt band mellan barn, föräldrar och personal. Den årliga lägerhelgen är något att se fram emot för både barn och föräldrar. (Petra, har haft ett barn på Hästhagen)